NMK - Størst og best innen motorsport!
   
Tekststørrelse

Om Bilcross

Dette er den grenen som har bygd opp NMK Namdal og Raabakken Motorstadion til det som det er i dag.
Bilcross ble startet opp i Namdalen også som i resten av landet i starten på 80 åra. Klubben hadde ikke egen bane men arrangerte noen løp på glattkjøringsbanen i på Vassbotnan på midten av 80 åra. Det var en del førere rundt omkring, men ble en bremsekloss for aktiviteten at det ikke kom en egen bane i området. 

Det ble i 1996 startet en ny opptur i klubben. Da kom det ett oppsving av aktive og det ble konkrete planer for egen bane startet høsten 1996. Våren 1997 ble det full aktivitet i byggeplanene. Anlegget stor ferdig 1999


Bilcross er virkelig "grasrota" i bilsport. Det er den grenen med minst krav til kapital og kunnskap for å ha det sosialt og morsomt. Det som er veldig spesielt er at i konkurranse må alle selge bilen som for 11000,- dersom det kommer bud på den. Alle kan legge inn ett bud på bilen din for denne sum og det er derfor at de fleste ikke koster på bilen mer enn denne summen. Det gjør at bilen blir billig og det er for å holde ned kostnaden. Det er ikke vanskelig å bruke masse penger, men det er heller ikke vanskelig å bygge seg en bil for 8-9000 ferdig godkjent. I tilegg kommer kjøreklær, stol, sele og hjelm osv. Kjøreutstyr kan også gjøres dyrt for en nybegynner, men kan med god hjelp skaffes rimelig nytt eller brukt til en rimelig penge. Klubben har mange gode bilbyggere som gjerne bidrar til nybegynnere. Det er viktig at dersom dere vurderer dette så ta kontakt med klubben å få hjelp.

Bilcross kan du starte med fra det året du fyller 14 år. Det året du fyller 14 år kan du kjøre junior trening, dvs. en og en på banen uten deltakelse i konkurranse. Det året du fyller 15 år er du "ordinær" junior og kan delta i konkurranse. Før du kan starte juniorkjøring må du ha gjenomført juniorkurs. Kurset består av en teoridel og en praksisdel. Juniorkurs kjøres lokalt av instruktør fra klubben. Alle kurs blir annonsert på hjemmesida i god tid før avvikling. Som senior er det ikke krav til kurs. Her kan søke om helårslisens på søknadsskjema til Norges Bilsportforbund. Som senior kan du løse en engangslisens men da deltar du ikke i konkurransen. Dette er for at noen kan få prøve på ett løp.

Felles for både juniorer og seniorer er at de må være medlem i en klubb tilsluttet Norges Bilsportforbund før noen form for lisens kan søkes.

For 2020 skal arrangere 1 ordinært løp for bilcross i Raabakken. Og vi skal på høsten ha ett klubbløp for klubbens medlemmer.


Og i tillegg kjører vi treninger 1 gang i uka som det var tidligere år.

 .
Banen brukes ikke til trening siste 14 dager før løp som bestandig. Erfaringen fra siste sesongen blir så all aktivitet på banen blir pålagt støykontroll. Alle treninger, løp osv. Dette for at vi skal få bort diskusjonen om hvorfor støyen fra området er større enn nødvendig.Kontakt NMK Namdal

Postadresse:
Postboks 237
7801 Namsos

Telefon:
959 46 855

E-post:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Grasrotandelen

Gjennom grasrotandelen kan klubben få 5% av din innsats hos Norsk Tipping. Oppgi NMK Namdals org. nr til din tippekommisjonær: 993 542 504

Se
statistikken for klubben