NMK - Størst og best innen motorsport!
   
Tekststørrelse

Crosskart

NMK Namdal har i flere år ikke hatt noen aktivitet i Crosskart. Men nå er det ny aktivitet på gang. CK kan jo kjøres fra man er 6 år så her er det en kjempemulighet for racing for de små førerne. Det er nå kommet til 7 karter som er kjøpt av både jenter og gutter. De har kjøpt eldre karter som har en rimelig innvestering i forhold til de som innvestere store summer i nye karter som kan komme op i 100 000,- for en ny kart for seniorer med helt nytt utstyr. Det er å få kjøpt brukte karter til 10 000,- dersom man skal ha det morro uten å være i toppen i NM. Det planlegges ikke konkurranser her i CK men ukentlige treninger i første omgang.

 

Crosskart kan man kjøre fra man er 6 år og man kan kjøre med samme ramme i alle år fra man er 6 år til man er senior. Man bare bytter ut motor ettersom man går opp i større og større klasser. Den minste klassen som heter "Mini" kjører med 270 ccm 4-taktsmoter med slureclutch. Dette er lignende motorer som er på utleie gokarter som brukes rundt omkring i Norge.

Crosskart er delt opp i fem klasser:

– Klasse mini. Kjører utenom NM. Kan kjøres fra det året man fyller 6.

– Klasse 85ccm. Kan kjøres fra 9 til og med 13 år.

– Klasse 125ccm Kan kjøres fra 12 (trening fra 10) til og med 16 år

– Klasse 250ccm. Kan kjøres fra det året man fyller 15.

– Klasse 650ccm. Kan kjøres fra det året man fyller 16.

0-100 på tre sekunder

  Lav vekt kobinert med mye krefter gjør at crosskart er veldig raske kjøretøy. I den største klassen – 650ccm – har man målt 0-100 på tre sekunder.

I de minste klassene er det midlertidig begrensninger

Mini skal være drevet slik at maks hastighet ike overstiger 60 km/t

85 ccm-klassen skal være drevet slik at det ikke overstiger 80 km/t

Dersom man går inn på youtube.com og søker på crosskart så får man se mye heftig kjøring.

Det er strenge regler på det tekniske for at kartene blir mest mulig lik i utforming. Så husk at dere IKKE kjøper noen kart før dere har vært i kontakt med noen som vet om karten er godkjent for bruk på bane. Det finnes en del ulovlige leketøyskarter som ikke er tilatt  brukt på bane.

Det er 3 stk i klubben som har satt seg inn i reglene og har du noen spørsmål så ta kontkt med en av de:
Øyvind Romstad tlf 971 98 798
Mathis Bratland tlf 918 26 039
 

Kontakt NMK Namdal

Postadresse:
Postboks 237
7801 Namsos

Telefon:
959 46 855

E-post:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Grasrotandelen

Gjennom grasrotandelen kan klubben få 5% av din innsats hos Norsk Tipping. Oppgi NMK Namdals org. nr til din tippekommisjonær: 993 542 504

Se
statistikken for klubben