NMK - Størst og best innen motorsport!
   
Tekststørrelse

Raabakken Motorstadion

Raabakken motorstadion er hovedarena for alt av NMK Namdal`s aktivitet.
Området banen ligger på er i ett grustak på gårdsbruket Raabakken som ligger i Overhalla kommune. Daværende eier av området, Petter Raabakken og driver av grustaket Per Olav Glømmen i Glømmen A/S må vel sies å være de som la godviljen til for at Namdalen skulle få sitt første permanente motorsportanlegg. Planene ble først luftet for de i 1997. Det var en lang prosess bare for å få omregulert til motorsport. Her måtte vi også samarbeide med kommune og fylkesadministrasjon. Også her møtte vi stort sett velvije, selv om de selvsagt stilte strenge krav til oss med bla støy og utslipp. Planene var en permanent godkjent bilcrossbane.

Det første spadetaket tok vi våren 1998. Hele denne sommeren gikk til å jobbe på dugnad på anlegget og rundt omkring for å skaffe penger til prosjektet. Dette var i tiden før vi kunne søke tippmidler på banen. Klubben hadde en bankkonto med 20 000,-. Mange kan vel si at man burde hatt bedre plan for økonomien men vi gikk på med krum hals. Når høsten kom hadde vi fått planert ut banetraseen og montering av autovern osv gikk utover helt til vinteren la oss i dvale. Da hadde vi også bygget en kiosk og 2 toalettbrakker. Det var vel mye av det lokale næringsliv som var lei oss når vi gang på gang var på tiggerunde for material, spiker, lån av anleggsmaskiner osv osv. Men pågangsmotet var mye større enn bankkontoen. Så mange i det lokale næringsliv kan med stolthet si at de har bidratt til dette anlegget.

Når snøen forsvant på våren 1999 hadde vi ett tidspress. Vi hadde meldt inn det første løpet 19-20 juni. Da hadde vi kommet så langet på dugnad att vi måtte gå veien til banken og klubben måtte låne det svimlende beløp på 150 000,-. Vi fikk en nedbetalingsplan ved at halve beløpet skulle betales etter det første løpshelga i juni og resten skulle betales etter den andre løpshelga i september. Rimelig spenstig betalingsplan. Men vi kunne med stolthet si at når sesongen var over så var vi gjeldfri.
Vi skulle jo nå legge en god del asfalt og her løper pengene meget fort. Vi la 1100m3 asfalt og her var den lokale avdelingen av KOLO meget velvillig. De stilte på masse dugnad og det er vel sikkert at til den m3 prisen vil vi aldrig oppnå igjen. Ukene gikk og mange av oss begynte å få dårlig nattesøvn når det gjennsto de siste ukene før løp. Bla ble hele 17.mai benyttet til å hente inn kerbs til banen fra ett mesta anlegg i Flatanger. Det var i denne sluttfasen at men egentlig blir klar over hva det vil si å jobbe mer på dugnad enn være hjemme for flere. Men vi kom da i mål til åpningen 19 juni kl 12.00. Men kan si at vi var meget utslitt.
Overhallas daværende Lensmann Ole Flågan åpnet med snorklipping og med å si at han såg ett potensiale i trafikksikkerhetsarbeid og at anlegget var positivt for alle kommunene i hele Namdal.

Kontakt NMK Namdal

Postadresse:
Postboks 237
7801 Namsos

Telefon:
959 46 855

E-post:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Grasrotandelen

Gjennom grasrotandelen kan klubben få 5% av din innsats hos Norsk Tipping. Oppgi NMK Namdals org. nr til din tippekommisjonær: 993 542 504

Se
statistikken for klubben